- Kurs
- >
- Grunnkurs I fermentering 28. april kl. 12-16
Grunnkurs I fermentering 28. april kl. 12-16
SKU:
NOK 780.00
NOK 780.00
Unavailable
per item
Fermentering er en eldgammel konserveringsmetode som betyr å «legge forholdene til rette».
En mikrobiologisk nedbryting av maten/drikke fører til at næringstoffene blir lettere tilgjengelig og spennende smaker kommer frem. Maten styrker fordøyelsen og tilfører tarmen gode bakterier. Nyere forskning viser at tarmfloraen har en vesentlig betydning for vår fysiske og mentale helse. En god tarmflora er derfor helt avgjørende for å holde seg frisk og samtidig føle seg bra.
Teori:
Fermentering - for opplevelse, helse og miljø
Hvorfor fermentere?
Hvilke fordeler har fermentert mat?
Hva kan fermenteres?
Hvordan gjør man det?
(Kurskompendium og oppskrifter blir sendt ut i etterkant)
Praktisk:
Deltakerne lager sin egen versjon av sauerkraut, Kimchi og andre fermenterte blandinger.
Vi lager spennende og smakfull mat som gjør magen frisk og glad!
Utstyr som deltakerne tar med selv:
- Skjærebrett
- Kjøkkenbolle
- God kniv
- Rivjern
- Rotskreller
- 2 norgesglass/glass med stor åpning(ca 0,4L)
*Grønnsaker og krydderier er inkludert i kursavgift.
*Det krever ingen erfaring eller kunnskap for å bli med.
Om kurslederen:
Andreas Dønåsen jobber som fysioterapeut og kostholdsrådgiver med holistisk tilnærming. Gjennom sin virksomhet tilbyr han behandling av akutte og sammensatte plager hvor målet er vedvarende bedring. Andreas jobber i tverrfaglig samarbeid med akupunktør, kiropraktor, posturolog, lege og psykolog i Trondheim I tillegg til Fermenteringskurs arrangerer han kurs i Ville Vekster, Wim Hof Workshop, Paleo-seminar og han holder flere foredrag. Selv er han ivrig innen økologisk dyrking og permakultur. Han tilegner seg også mat gjennom sanking, jakt og fiske. Andreas har selv hatt en helse-transformasjon og ønsker derfor å inspirere andre til en friskere livsstil.
Andreas Dønåsen
Fysioterapeut & Kostholdsrådgiver
www.paleoterapeuten.no
En mikrobiologisk nedbryting av maten/drikke fører til at næringstoffene blir lettere tilgjengelig og spennende smaker kommer frem. Maten styrker fordøyelsen og tilfører tarmen gode bakterier. Nyere forskning viser at tarmfloraen har en vesentlig betydning for vår fysiske og mentale helse. En god tarmflora er derfor helt avgjørende for å holde seg frisk og samtidig føle seg bra.
Teori:
Fermentering - for opplevelse, helse og miljø
Hvorfor fermentere?
Hvilke fordeler har fermentert mat?
Hva kan fermenteres?
Hvordan gjør man det?
(Kurskompendium og oppskrifter blir sendt ut i etterkant)
Praktisk:
Deltakerne lager sin egen versjon av sauerkraut, Kimchi og andre fermenterte blandinger.
Vi lager spennende og smakfull mat som gjør magen frisk og glad!
Utstyr som deltakerne tar med selv:
- Skjærebrett
- Kjøkkenbolle
- God kniv
- Rivjern
- Rotskreller
- 2 norgesglass/glass med stor åpning(ca 0,4L)
*Grønnsaker og krydderier er inkludert i kursavgift.
*Det krever ingen erfaring eller kunnskap for å bli med.
Om kurslederen:
Andreas Dønåsen jobber som fysioterapeut og kostholdsrådgiver med holistisk tilnærming. Gjennom sin virksomhet tilbyr han behandling av akutte og sammensatte plager hvor målet er vedvarende bedring. Andreas jobber i tverrfaglig samarbeid med akupunktør, kiropraktor, posturolog, lege og psykolog i Trondheim I tillegg til Fermenteringskurs arrangerer han kurs i Ville Vekster, Wim Hof Workshop, Paleo-seminar og han holder flere foredrag. Selv er han ivrig innen økologisk dyrking og permakultur. Han tilegner seg også mat gjennom sanking, jakt og fiske. Andreas har selv hatt en helse-transformasjon og ønsker derfor å inspirere andre til en friskere livsstil.
Andreas Dønåsen
Fysioterapeut & Kostholdsrådgiver
www.paleoterapeuten.no